Beslaglegging, wanneer mag het?

Wanneer een klant zijn facturen niet heeft betaald, kunt u als schuldeiser herinneringen en aanmaningen sturen. Wanneer hier geen gehoor aan wordt gegeven kunt u de rechter vragen om de rekeningen toch te laten betalen. Beslaglegging wordt dan ingezet als laatste middel om betaling af te dwingen. Beslag kan worden gedaan op inboedel, loon of uitkering of het tegoed op de bankrekening. Het is noodzakelijk om u in deze procedure te laten bijstaan door een gerechtsdeurwaarder. Wanneer de wanbetaler na beslag nog niet overgaat tot betalen, kunnen de goederen worden verkocht zodat u uw geld krijgt.

Verschillende soorten beslaglegging

Er zijn twee mogelijke vormen van beslaglegging. Zo kan er sprake zijn van executoriaal beslag. Hierbij is er eerst een vonnis van de rechter nodig. Daarnaast bestaat ook conservatoir beslag. Dit is een voorlopige beslaglegging, wanneer u vreest dat er niets meer te halen valt nadat u bij de rechter bent geweest. Hiervoor dient een verzoekschrift te worden ingediend om toestemming te krijgen van de Voorzieningenrechter van de Rechtbank.

Uw gerechtsdeurwaarder in Amersfoort

Wilt u meer weten over de procedure van beslaglegging? Of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen in Amersfoort en omgeving? Neem dan direct contact met ons op. Onze medewerkers zijn u graag van dienst.