Wat is kredietwaardigheid?

Wanneer er naar kredietwaardigheid gekeken wordt, wordt er gekeken of het krediet, oftewel de lening, terug betaald kan worden. Wanneer u een lening wilt afsluiten controleert een bank of andere financiële instelling eerst uw kredietwaardigheid.

Kredietwaardigheid van klanten controleren

Vóór u met particulieren of bedrijven in zee gaat, is het fijn om te weten wat hun financiële situatie is. Op deze manier weet u of de klant uw producten of diensten kan betalen en verkleint u het risico dat u uw geld niet krijgt. Laat de kredietwaardigheid van een toekomstige klant controleren, om verrassingen achteraf te voorkomen. In Amersfoort en omgeving kunnen wij u daarbij uitstekend van dienst zijn. Wij voeren een kredietwaardigheidscheck uit en stellen daar een volledig rapport van op.

Kredietrapport

De vakman te Amersfoort kan een uitgebreid kredietrapport opstellen van de uitgevoerde kredietwaardigheidscheck. In dit rapport staan financiële gegevens, zoals bezittingen, liquiditeiten, bankrelaties en betalingservaringen van de potentiële klant. Wij maken in ons kredietrapport onderscheid tussen particulieren en bedrijven. Op deze manier weet u met wie u zaken doet en voorkomt u grote risico’s. Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen in Amersfoort en omgeving? Neem dan direct contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag.